Sophiastraat 40 - 40a
4811 EM Breda

€ 3.200 p.m.

Kenmerken

Bestemming
Kantoorruimte
Ligging
in woonwijk
Huurprijs
€ 3.200 per maand
Oppervlakte
185 m2
Bouwjaar
1881
Units
99

Omschrijving

ALGEMEEN
Dit prachtige woon/werk herenhuis is uitstekend gelegen binnen de singels en het centraal stationsgebied. Het Valkenberg park draagt bij aan de aangename ligging in een groene omgeving en vormt de verbinding met het station en hart centrum.
In de omgeving zijn overwegend (zakelijke) dienstverleners in karakteristieke kantoor-/woonobjecten gevestigd waaronder advocatuur, notarissen, huisartsen en de financiële dienstensector.

Dit gemeentelijk monumentale herenhuis met royale tuin is compleet gerestaureerd, op een hoek gelegen voorzien van tuin met achterom voor fietsen.

Het is als geheel, dan wel in delen te huur. Zo zijn de begane grond en 1e verdieping ingericht als kantoren en de 1e verdieping als appartement.


Bereikbaarheid

De bereikbaarheid is goed, de hoofdverkeerswegen liggen op korte afstand waaronder de A16 (Rotterdam-Breda-Antwerpen) en de A27 (Utrecht-Breda).
Het pand is per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Zowel het (nieuwe) centraal station alsmede bushaltes zijn op enkele minuten loopafstand gelegen.


Parkeren

Er geldt hiervoor dat het gelegen is in een gebied voor betaald parkeren. Bij de gemeente kunnen parkeervergunningen worden aangevraagd.


Indeling / huurprijzen

De vloeroppervlakten kunnen als volgt worden gespecificeerd:
begane grond (hoogte 3.90m) : ca. 99 m² kantoor; HUURPRIJS: €1.750 ex btw per maand
eerste verdieping (hoogte 3.65m) : ca. 83 m² kantoor; HUURPRIJS: €1.450 ex btw per maand
tweede verdieping (hoogte 2.15m : ca. 74 m² wonen gemeubileerd; HUURPRIJS: €1.250,-
(wijn)kelder : ca. 28 m² behorende bij kantoor begane grond
totaal : ca. 284 m²
Tevens een heerlijke, royale tuin met achterom.

De indeling van de begane grond bestaat uit een fraaie hoge hal/entree (met meterkast) waarin de originele elementen zoals glas in lood terugkomen. Door middel van dubbele glazen deuren is er toegang tot de voorste kantoorkamer (5,40m x 4,23m), welke door middel van en-suite deuren toegang biedt tot de tussenkamer (4,03m x 4,41m). De tuinkamer (4,03m x 3,69m) is ook via schuifdeuren bereikbaar. De openslaande deuren bieden toegang tot de tuin. Ook zijn via de entree/hal, de wijnkelder, de twee toiletgroepen en moderne keuken te bereiken.

Het monumentale trappenhuis geeft toegang tot de eerste verdieping met ruime overloop. Op deze verdieping bestaan op dit moment 5 vertrekken variërend tussen 10 m² en 19 m². Deze vertrekken worden ook door middel van schuifdeuren met elkaar verbonden.

De tweede verdieping bestaat uit een overloop toegang gevend tot een prachtig appartement met een living en open keuken (6,62m x 5,31 m), slaapkamer (3,68m x 4,22m) en badkamer (2,32m x 3,37m).

De derde verdieping bestaat uit een zolder (bereikbaar middels vlizotrap), archiefruimte en een technische ruimte met cv-installatie.


Opleveringsniveau

Het pand wordt met de huidige functionele en afwerkingen opgeleverd. In diverse vertrekken (grotendeels) bevinden zich airco units.


Servicekosten

Periodiek onderhoud van installaties is voor rekening van huurder:
De kosten van gas-water en elektra zijn voor rekening van huurder, waarbij de meters bij aanvang huur op naam huurder gezet worden, dan wel een worden verrekend op basis van tussenmeters.


Huurtermijn

In onderling overleg bespreekbaar.


Opzegtermijn

12 maanden.


Waarborgsom

Ter grootte van een kwartaalsverplichting inclusief servicekosten.


Aanvaarding

In overleg (op korte termijn mogelijk)


Huurbetaling

Per maand vooruit.


Indexering

Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI-alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


Marco van Vugt
Registermakelaar-taxateur

0651227504
[email protected]

   

Plaats


Vraag een bezichtiging aan of vraag een brochure op

Heeft u interesse in Sophiastraat 40 - 40a? Vraag dan een brochure aan, zodat u alle uitgebreide informatie rustig kunt nalezen.

Wilt u een bezichtiging aanvragen? Geef dan een dag en dagdeel van uw voorkeur op. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een bezichtiging in te plannen.