Generaal van der Plaatstraat 5
4811 RE BREDA

€ 1.100.000 k.k.

Kenmerken

Soort object
Eengezinswoning
vraagprijs
€ 1.100.000 kosten koper
Woonoppervlak
187 m2
Perceeloppervlak
436 m2
Inhoud
755 m3
Bouwjaar
1934
Kamers
5
Slaapkamers
4
Verwarming
Cv ketel
Tuin
Achtertuin, voortuin
Garage
Vrijstaand steen

Omschrijving

Onder architectuur van F. Mol gebouwde rijksmonumentale 2/1-kapwoning met garage/berging, oprit, voortuin en ruim 20 meter diepe achtertuin direct gelegen aan het water van de Marksingel. Het betreft een beeldbepalend woonhuis in de woonwijk Oud-Boeimeer aan de zuidelijke rand van het stadscentrum.
Door de centrale ligging bevinden voorzieningen zoals winkels, scholen, diverse horecavoorzieningen en het Mastbos zich in de directe nabijheid. Dit ruim bemeten woonhuis verkeert in een goede en nette staat van onderhoud en kent nog tal van authentieke elementen.


Indeling


Begane grond


Zijentree

Zijentree in hal met trapopgang naar de eerste verdieping.


Toilet

Toilet met handwasbakje.


Woonkamer

Woonkamer (ca. 3.90 x 11.50 m) met eikenhouten vloerdelen, nis, stapdeur naar overdekt terras (ca. 2.00 x 3.35 m) en tuin aan de voorzijde en via dubbele deuren toegang tot terras en tuin een de achterzijde. Vanuit de woonkamer een open verbinding naar speel-/werkkamer.


Speel-/werkkamer

Speel-/werkruimte (ca. 6.40 x 2.40/2.15 m) aan de achterzijde met eikenhouten vloer.


Keuken

Keuken (ca. 4.15 x 2.60/2.00 m) met moderne keukeninrichting in hoekopstelling voorzien van een composiet stenen blad, 1½-spoelbak, Quooker, 5-pits gaskookplaat (w.o. vispanbrander), vlakscherm afzuigkap, vaatwasmachine en voldoende onder- en bovenkasten alsmede een kastenwand met koelkast, 3-ladenvriezer, combi-magnetron/oven en heteluchtoven.

Vanuit de keuken toegang tot een portaal met meterkast (12 groepen met aardlekbeveiliging), kast waarin de cv combiketel is geïnstalleerd alsmede toegang tot de kelders. Vanuit dit portaal tevens toegang tot de oprit.


Kelders

Provisiekelder (ca 2.60 x 2.90 m, op stahoogte van ca. 1.90 m).
Voormalige stookkelder (ca. 2.50 x 3.00 m, op stahoogte van ca. 1.90 m).Eerste verdieping


Overloop

Overloop met trapopgang naar de tweede verdieping en toegang tot de diverse vertrekken.


Toilet

Separaat toilet.


Slaapkamer i

Slaapkamer aan de voorzijde (ca. 2.60 x 2.85 m) met laminaatvloer.


Slaapkamer ii

Slaapkamer aan de voorzijde (ca. 3.90 x 4.35 m) met laminaatvloer, wastafel en stapdeur naar balkon.


Balkon

Balkon (ca. 2.70 x 6.50 m).


Slaapkamer iii

Slaapkamer aan de achterzijde (ca. 3.90 x 4.50 m) met laminaatvloer en stapdeur naar de badkamer.


Badkamer

Badkamer aan de achterzijde (ca. 2.30 x 2.65 m) met ligbad, separate douche met regendouche en handdouche, badkamermeubel met wastafel en een handdoekradiator.Tweede verdieping


Overloop

Overloop met stapdeur naar een groot overdekt terras en toegang tot de diverse vertrekken.


Dakterras ii

Groot overdekt terras aan de achterzijde (ca. 2.65 x 6.40 m).


Badkamer ii

Badcel (ca. 1.05 x 1.55 m) met douche en wastafel.


Wasruimte

Wasruimte aan de voorzijde (ca. 2.75 x 2.60/1.50 m) met aansluitpunten ten behoeve van wasapparatuur.


Slaapkamer iv

Slaapkamer (ca. 3.90 x 6.20 m) met twee toegangsdeuren vanaf de overloop waardoor de oorspronkelijke indeling, die bestond uit 2 slaapkamers, weer eenvoudig terug te brengen is.Tuin


Voortuin

Ca. 6 meter diepe voortuin, gesitueerd op het westen en aangelegd met borders en een overdekt terras. Voorts een oprit met mogelijkheid tot het parkeren van auto’s op eigen terrein. Ook bestaat de mogelijkheid om met de auto naar de achtertuin te rijden waar de voormalige garage zich bevindt.


Achtertuin

Ruim 20 meter diepe achtertuin, gesitueerd op het oosten en aangelegd met sierbestrating, borders en volwassen bomen. In deze tuin bevindt zich de (voormalige) garage/berging (ca. 3.70 x 6.45 m) voorzien van elektra. De achtertuin grenst direct aan het water van de Mark, waarbij na de aanleg van een steiger, de mogelijkheid bestaat om met een eigen sloep de singels te bevaren.Wat u verder nog moet weten

• De woning is volgens de principes van het Nieuwe Bouwen in 1934 naar ontwerp van architect F. Mol voor en door de bouwondernemer J. van Poppel gebouwd.
Vanwege de algehele vormgeving van met name het exterieur, de situering, de samenhang met Generaal van der Plaatstraat 1, 3 en 9, zijn deze woonhuizen - ondanks enige kleine wijzigingen - een representatief voorbeeld van de Nederlandse bijdrage aan het Nieuwe Bouwen uit de periode 1920-1940. Wegens de betekenis voor de ontwikkeling van de moderne architectuur zijn de woningen aangemerkt als Rijksmonument.
• Asbest artikel:
De woning is gebouwd voor 1993 waardoor er mogelijk asbesthoudende stoffen aanwezig kunnen zijn.
• Ouderdomsclausule:
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat de onroerende zaak meer dan 80 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen.
• In het perceel is een olietank gelegen die in 1990 buiten gebruik is gesteld volgens de toen geldende wet- en regelgeving. Hiervan is melding gemaakt aan het bevoegd gezag (gemeente Breda).


Robert Jan Lammen
Registermakelaar-taxateur

0653289703
[email protected]

   

Plaats


Vraag een bezichtiging aan of vraag een brochure op

Heeft u interesse in Generaal van der Plaatstraat 5? Vraag dan een brochure aan, zodat u alle uitgebreide informatie rustig kunt nalezen.

Wilt u een bezichtiging aanvragen? Geef dan een dag en dagdeel van uw voorkeur op. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een bezichtiging in te plannen.