Kraaijenbergsestraat 2
4851 RG ULVENHOUT

€ 550.000 k.k.

Kenmerken

vraagprijs
€ 550.000 kosten koper
Perceeloppervlak
1570 m2
Tuin
Geen tuin
Garage
Geen garage

Omschrijving

Ulvenhout heeft een gezellige dorpskern, ligt op enkele fietsminuten van Breda maar biedt ook ruimte en veel groen doordat het gelegen is aan het Ulvenhoutse bos. Dit ruime kavel is gesitueerd te midden van reeds bestaande bebouwing en biedt u de kans tot het realiseren van uw eigen droomvilla! De Kraaijenbergsestraat en omgeving kenmerken zich door een diversiteit aan woningen, variërend in grootte, oppervlakte en prijs, waardoor de wijk voor ieder iets te bieden heeft.

De wijziging van het bestemmingsplan ten behoeve van splitsing van het huidige perceel is reeds definitief en onherroepelijk. Door de splitsing ontstaan er 2 percelen, waarvan elk perceel ca. 1.500 m² groot! Een perceel met een dergelijk oppervlak is uniek in Ulvenhout. Het perceel is zeer groen en daarmee past het mooi binnen de groene bosrijke omgeving. Elk van de percelen zal ca. 17 meter breed en 90 meter diep zijn. Wij informeren u graag over de diverse bouwmogelijkheden en desgewenst kunnen wij u ook in contact brengen met architecten en of aannemers (zowel voor traditionele bouw als geprefabriceerde woningen).


Mogelijkheden voor bouwen binnen het bestemmingsplan:

Het bestemmingsplan schrijft de volgende regels voor die gelden voor het bouwen van hoofdgebouwen binnen de Gemeente Breda;
• De goot- en bouwhoogte mag maximaal resp. 6 en 10 meter bedragen met uitzondering ter plaatse van de aanduiding maximale goot- en bouwhoogte (m);
• De afstand van het hoofdgebouw tot de zijdelingse bouwperceelgrenzen dient minimaal 3 te bedragen, met dien verstande dat:
• De diepte van het hoofdgebouw mag maximaal 12 meter bedragen met uitzondering van vrijstaande woningen waarbij een diepte van maximaal 15 meter is toegestaan;
• Bijgebouwen dienen op minimaal 3 meter achter de voorgevel of in het verlengde daarvan gebouwd te worden;
• Bijgebouwen mogen in de zijdelingse bouwperceelgrens worden gebouwd dan wel op een minimale afstand van 1 meter van deze grens;
• De goot- en bouwhoogte van vrijstaande bijgebouwen mag maximaal resp. 3 en 5 meter bedragen, van aangebouwde bijgebouwen mag de bouwhoogte maximaal 5 meter bedragen.

Voor het volledige bestemmingsplan verwijzen wij u naar de website van ruimtelijke plannen.nl. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar bij ons kantoor.

Dit geeft u dus de mogelijkheid om een hoofdgebouw te realiseren met een woonoppervlak van zeker 150m² per verdieping exclusief extra ruimte in de bijgebouwen.


Wat u verder nog moet weten;

• Kavel wordt bouwrijp (zonder bebouwing) opgeleverd en zonder de hoge bomen
• Over de bouwgrond is 6% overdrachtsbelasting verschuldigd
• Diepe achtertuin met veel privacy en zonnig op het zuiden


Pluspunten nieuwbouw:

• Alles nieuw dus 10-20 jaar onderhoudsvrij
• Duurzaam bouwen: subsidie mogelijk voor warmtepomp, kozijnen en isolatie en tevens lage maandelijkse lasten
• Eigen indeling en materialen kiezen
• Geen tijds- en kostenintensief verbouw traject
• Profiteren van de huidige lage hypotheekrente


Lennart van Oosterhout
Registermakelaar-taxateur

0622972199
lvanoosterhout@storimansenpartners.nl

   

Plaats


Vraag een bezichtiging aan of vraag een brochure op

Heeft u interesse in Kraaijenbergsestraat 2? Vraag dan een brochure aan, zodat u alle uitgebreide informatie rustig kunt nalezen.

Wilt u een bezichtiging aanvragen? Geef dan een dag en dagdeel van uw voorkeur op. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een bezichtiging in te plannen.